PhotoGraphicArt: de site voor veelzijdige fotografie

PhotoGraphicArt: foto-grafische kunst.

Een brede waaier aan creatieve mogelijkheden die we met twee “fotografen” beoefenen.

Lambert J. Derenette

 

 … ik zie mezelf graag als een fotograaf inspelend op de schoonheid, humor en tragiek rondom me heen. Dit houdt een hele brede waaier aan fotografische onderwerpen in, maar met een voorkeur voor mensen, en liefst de gewone man/vrouw in de straat. Mensen die een (levens)verhaal vertellen met hun gezicht, hun uiterlijk.

 

Hoewel ik af en toe wel eens een anoniem shot/beeld wil maken van deze mensen, houd ik er echter aan ze te benaderen, ze te leren kennen, en ze zodoende met hun toestemming op de foto wil zetten. Ik zie ze graag in close-up, met hun specifieke karaktertrekken, gelaatsuitdrukkingen. De zwart-wit beelden leggen dan ook de nadruk op schaduwen, lichten en contrasten. Voor mij is ieder gezicht is per definitie “mooi”, zowel menselijk, maar soms ook met angstaanjagende expressies. Ik wil mijn afbeeldingen delen met de wereld, ze een verhaal laten vertellen.

 

Ik fotografeer voornamelijk digitaal, bewerk nadien de afbeeldingen met Photoshop en probeer daarbij ieder gereedschap te gebruiken om mijn doel te bereiken, passend bij de persoon die ik op de digitale drager heb vastgelegd. In ieder beeld tracht ik iets van mezelf  vast te leggen, een bepaalde stijl te hanteren.

 

Daarnaast vind u uiteraard op deze webstek niet alleen een hele brede waaier aan andere fotografische onderwerpen,  maar ook aan diverse (foto)grafische ontwerpen.

 

Ik hoop dat u de foto’s met evenveel plezier, ontroering, verwondering bekijkt, als toen ik ze maakte en bewerkte…

 

Linda Renette

 

Het belangrijkste element dat ik in mijn fotografie probeer te leggen is de natuurlijkheid, en dat vooral bij het fotograferen van mensen, modellen, kinderen. Ik werk meestal intuïtief, maar ook rustig en door geduldig te observeren. Enerzijds zoek ik een intens contact met het onderwerp dat ik wil fotograferen, anderzijds blijf ik bewust op de achtergrond om dan “het” moment vast te leggen.

 

Je kan me ook vinden op verlaten plaatsen, plaatsen die door de natuur overwoekerd zijn, of door de mens vernield zijn.  Ik streef ernaar om door middel van verrassende, bijzondere en treffende beelden een blijvende indruk achter te laten van deze plaatsen. Toch houd ik het graag eenvoudig. Geen fletse, maar eerder van kleuren sprankelende beelden.

 

Ook de landschapsfotografie laat me niet onberoerd. Landschappen met wisselende kleurschakeringen, met een grote verscheidenheid. Blauwe wolkenloze luchten, of net landschappen met dreigende wolkenpartijen. Ook stedelijke landschappen fascineren me, met een al dan niet documentair karakter.

 

All content © PhotoGraphicArt/SOFAM - Lambert J. Derenette (info[@]photographicart.be)